Meyers Deli i Kongens Have

i Meyns pavilloner

Meyers Deli flyttede ind i et stykke lokalhistorie, da vi i december åbnede i en af Peter Meyns smukke pavilloner ved Kongens Have, helt præcist ved indgangen til haven på hjørnet af Gothersgade og Kronprinsessegade.
 
MEYNS PAVILLONER
Efter branden i København i 1795 donerede Kronprins Frederik noget af sin have, Kongens Have, til at opføre nye boliger. Den del af haven blev til Kronprinsessegade som skulle forbinde Sølvgade med Gothersgade. Gadens navn var en hyldest til kronprinsesse Marie Sophie Frederikke af Hessen Kassel. Samtidigt blev der også behov for at indhegne haven og adskille den fra gaden, og Stadsbygmester Peter Meyn gik i gang med denne opgave i starten af 1800-tallet.
 
Peter Meyn, der havde været på studieophold i Paris, var meget fascineret af de mange broer over Seinen, specielt Pont-Neuf, der med sine mange små boder skabte et rigt og spændende handelsliv. Meyn besluttede at tage udgangspunkt i disse boder, og skabte på denne baggrund de 14 små huse i hegnet langs Kronprinsessegade i 1804-1806. Disse små stemningsfulde huse, eller pavilloner, var altså allerede fra starten tænkt som små butikker, der skulle betjene det populære kvarter og havens gæster. Gennem tiderne har pavillonerne huset alt lige fra høkervarer, tøj, smykker og konditorier – ja, selv Piet Hein har ejet en af de små pavilloner. De historiske miniature-huse er bygget i nyklassisk stil med ét enkelt rum, 6 alen dybt, 6 alen bredt og 6 alen højt.
 

HENT DIN FROKOST I MEYERS DELI, KONGENS HAVE

Meyers Deli i Kongens Have er en lille eksklusiv mini-købmand og kaffebar, der tilbyder takeaway, sandwiches, frokost og gastronomiske specialiteter, som man allerede kender det fra Meyers Deli, Gl. Kongevejog i Magasin, Kgs. Nytorv. Glæd dig til foråret, når lyset bryder frem og varmen vender tilbage. Nu bliver det endnu nemmere at købe en lækker picnickurv ved indgangen og tilbringe dagen med gode venner under åben himmel i smukke Kongens Have.
 

ÅBEN: FRA MANDAG - FREDAG KL. 11-16

  • Tip en ven
  • Print
Claus Meyer Logo


Luk

Meyers| Kattegatvej 53 2100 København Ø
Dwarf