MIN BLOG

Abonnér på Claus Meyers blog.

fredag d. 19 juli 2013 | Kommentarer (667)
Bagning på pyrolytisk selvrens!

En af de ting jeg elsker ved sommerferien er, at vi stort set altid er i Danmark eller Sverige i sommerhus eller ødegård og at jeg har god tid til at lave mad hver dag.

 

Daglig bagning er en af rutinerne, og det kan varmt anbefales. Ikke bare kan du dagligt forkæle venner og familie med skønt, varmt, lækkert duftende bagværk, du slipper også for at køre til bageren, og dit brød bliver i øvrigt hurtigt bedre end det du kan købe, udover at det osse er billigere. I løbet af sådan en sommerferie får man en perfekt føling med sin surdej. Man gider ikke længere veje hverken mel eller salt, man finder ud af præcist hvor mange timer dejen skal stå i køleskabet og hvor mange timer den skal stå ved stuetemperatur for at den er perfekt hævet når man ønsker at bage før morgenmaden eller før aftensmaden, en gang i døgnet.
tirsdag d. 26 februar 2013 | Kommentarer (877)
Tillykke til Jan Friis-Mikkelsen med de 50!

I dag er det præcis 50 år siden kokken Jan Friis-Mikkelsen blev født på Duevej på Frederiksberg. Da Jan en af de dygtigste madhåndværkere jeg nogensinde har mødt, et af de mest beskedne og hjælpsomme mennesker jeg kender og samtidig en af de mest trofaste kammerater jeg har haft i mit liv, vil jeg gerne bede Jer læse denne fødselsdagshilsen til ende og hjælpe mig med at fejre Jan.

lørdag d. 8 september 2012 | Kommentarer (1773)
Salt i brødet
Kære venner.
 
De seneste dage har der været skrevet og talt en del om salt i brød – både i artikler i Politiken samt på tv.
 
POLITIKEN ARTIKLERNE:

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/ECE1747246/broed-fra-gourmetbagere-er-fulde-af-salt/

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/produktion/ECE1746020/kok-indroemmer-ja-jeg-er-en-saltgris/

søndag d. 1 april 2012 | Kommentarer (2385)
David Johansen fra Kokkeriet vinder stærkt besat kokkekonkurrence!
Kære venner.
 
Jeg var i går en sjettedel af en international jury, der på Mauritius skulle uddele det prestigefyldte sejrstrofæ ved Bernard Loiseau Culinary Festival.
 
For syvende år i træk har seks europæiske kokke - alle med en stjerne i Guide Michelin - rejst til Det Indiske Ocean for at dyste om trofæet - til minde og ære om den tre-stjernede, franske kok Bernard Loiseau.
 
For femte gang var der dansk deltagelse, og for første gang er det en dansker, som modtager trofæet. David Johansen, Restaurant Kokkeriet i København, har nemlig i hård konkurrence med fem andre stjernekokke vundet prisen.
tirsdag d. 27 marts 2012 | Kommentarer (1541)
Det har været en turbulent tid i pressen de seneste uger.
Kære Venner.
 
Det har været en turbulent tid i pressen de seneste uger.
 
Der er blevet sat spørgsmålstegn ved mit valg om at gå ind i arbejdet med resocialisering af mennesker, der har begået en kriminel handling og som enten har udstået deres straf eller som er i færd med det. Og i fredags blev vi også konfronteret med sagen om manglende overenskomst i vores bagerier.
tirsdag d. 13 marts 2012 | Kommentarer (3183)
Restaurant bag tremmer...
Kronik, Politiken, 14. marts 2012:
 
Jeg havde aldrig forestillet mig, at et oprigtigt ønske om at hjælpe dømte ud af kriminalitet, så de ikke i fremtiden skaber nye ofre, kunne afstedkomme så voldsomme reaktioner. Men da jeg en mandag morgen i forrige uge vågnede op i Bolivia, hvor jeg var på rejse med min familie, var det til en telefon og computer fyldt med beskeder, der startede sådan her:
 
Fuck dig! Din elendige kok, Meyer. Du er hverken en stjernekok eller den Messias, som du tror. Nej, du er en kold businessman, som nu får statsstøttet arbejdskraft. Du er et ulækkert menneske, total blottet for moral og empati! Gid du selv blev smidt ud af et vindue. Svin!
mandag d. 19 december 2011 | Kommentarer (2429)
De varmeste anbefalinger...
En af mine bedste venner gennem 20 år. En badmintonspiller af guds nåde, en mand der altid ofrer sig for holdet og en fantastisk organisator, Martin Borch, er ledig på jobmarkedet. Jeg har ikke selv jobbet lige nu - men jeg giver Martin de allervarmeste anbefalinger med på vejen.
 
Martin Borch - læs uopfordret ansøgning HER
Martin Borch - Læs CV her
fredag d. 9 december 2011 | Kommentarer (2775)
Mad af lokale råvarer skal hjælpe klimaet
Hvis der skal være nogen som helst mulighed for, at ambitionerne om politisk bindende aftaler på klimaområdet indfris, kræver det bred opbakning hos verdens befolkning.
 
Og selvom det lige nu ser særdeles vanskeligt ud at nå til enighed på makropolitisk plan, kan vi glæde os over, at der hos et stadig større udsnit af verdens befolkning sker noget rigtig interessant lige nu inden for noget så dagligdags og allemandsagtigt som madlavning.
 

Madlavning er faktisk ikke så tosset et sted at starte, når det handler om klimaet. Det er område, hvor vi alle nemt kan handle, og vores måltidsvaner fylder enormt i det samlede klimaregnskab. Et kilooksekød, for eksempel, udleder lige så meget CO2 som 100 kilometers kørsel i bil.

 
torsdag d. 8 december 2011 | Kommentarer (1224)
Få brødtricks fra en af verdens største kultbagere

Er du brødnørd, har du muligvis hørt om Tartine Bakery i San Fransisco – et bageri, som de bedste bagere valfarter til for at få en bid af Chad Robertsons viden om brød. I november lykkes det mig for anden gang at lokke den eftertragtede mesterbager til København for at lave en bageworkshop for blot 20 deltagere i Meyers Bageri.

Chad har over en 20-årig periode udviklet sit signaturbrød, der har en legendarisk grov, elastisk, luftig og meget aromatisk krumme med store huller og en knasende mørk skorpe. De første 10 år arbejdede han hos en række af de bedste bagere i USA og Frankrig. De næste 10 æltede han dagligt 150 kilo dej i hånden, som han bagte i en træfyret stenovn i et absolut mikrobageri. Fravalget af en røremaskine fik ham i gang med at arbejde med en relativt fugtig dej. Undervejs perfektionerede han sin karakteristiske dejføring og sin filosofi om at arbejde med en meget ung, mild surdej.

Interessen for workshoppen i Meyers Bageri var stor, og pladserne blev hurtigt udsolgt, så hvis du ikke var så heldig at sikre dig en plads, har vi lavet en lille video fra Chads første masterclass i København, hvor han indvier i nogle af hemmelighederne bag hans fænomenale brød. Du kan se den lige her


onsdag d. 7 december 2011 | Kommentarer (3058)
Serverer vi lækre kager ofte nok?
Kære kagevenner.
 
I denne søde kagetid får du lige lidt inspiration til steder, hvor du helt sikkert kan finde lækre kager. Nogle af stederne ligger lige rundt om hjørnet - eller deromkring - og andre af stederne kan du glæde dig til at besøge, hvis du en dag skal besøge Paris.
 
Jeg har endnu ikke været forbi selv, men flere af de kageconnaisseurer, jeg selv har respekt for, har besøgt Lækkerier i Borgergade. Her huserer John Lesley, tidligere køkkenchef på Era Ora filialen Aquamarina, og han laver efter sigende fantastiske kager.
 
Besøg også Mette Blomsterbergs lille labre kagebutik i Grønnegade - kun et stenkast fra Lækkerier. Udvalget i montren skifter efter årstidens råvarer, og alt hvad Mette laver er knivskarpt.
  • Tip en ven
  • Print
Claus Meyer Logo


Luk

Meyers| Kattegatvej 53 2100 København Ø
Dwarf