Opskrifter

Jul 2013

Vanillekranse
Vanillekranse

Ingredienser

300 g sukker

1 vanillestang (købe-vanillesukker er strengt forbudt!)

300 g smør

400 g mel

1 æg

(evt. 50 g finthakkede mandler eller mandelmel)
 

Skrab forsigtigt kornene ud af vanillestangen og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker.

Tilsæt lidt mere sukker og rør kornene jævnt ud. Bliv ved, til du har hældt alt sukkeret i (på den måde undgår du, at kornene klumper sig sammen i dejen).

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (brug evt. en foodprocessor). 

Rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Kom bagepapir på en bageplade.

Kør dejen igennem kødhakkerens sjerneform eller igennem en sprøjtepose med stjernetyl.

Form små vanillekranse på bagepapiret.

Bag vanillekransene ved 190 C, indtil de er lysebrune (ca. 10 min).

  • Tip en ven
  • Print
Claus Meyer Logo


Luk

Meyers| Kattegatvej 53 2100 København Ø
Dwarf